marți, 8 noiembrie 2011

ARHANGHELUL MIHAIL SI ARHANGHELUL GAVRIIL

                      Arhanghelul Mihail
 

"Pe 8 noiembrie, credinciosii sarbatoresc ziua Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil. O prezenta puternica in trei mari religii ale globului - crestinism, iudaism si islamism -, ingerul, sau Sfantul Mihail, este personificarea binelui si aparatorul credintei, ca si un tamaduitor de origine divina. Adversar al raului, a devenit in timp patronul luptatorilor in numele credintei, al vindecatorilor si al salvatorilor de vieti. Adinc infipt, atit in credinta populara, cit si in cea culta, este obiectul cultului a sute de milioane de oameni din lumea intreaga, avind dedicate printre cele mai numeroase biserici si lacasuri de cult. Din 1950, printr-un decret papal, a devenit patronul politistilor.

Aparatorul binelui

Pozitia importanta a ingerului Mihail apare clar prin calitatea sa de sfint, prin numarul de biserici dedicate lui pe cuprinsul intregii lumi crestine, ca si prin numeroasele sale aparitii in istorie. Se spune ca l-a vizitat pe imparatul Constantin cel Mare la Constantinopol, a intervenit in batalii si a aparut, cu sabia sa de flacari in mina, deasupra Mausoleului lui Adrian, ca raspuns la rugaciunile papei Grigore I cel Mare cerind ajutor impotriva ciumei din Roma. Pentru a onora episodul, a fost construit mausoleul Castel Sant'Angelo (Castelul Sfantului Inger), nume pe care il mai poarta si azi. Din acel moment, sfantul Mihail a inceput sa fie vazut ca inger al tamaduirii. Este cel raspunzator de vindecarile in masa ce au avut loc la Colossae, in prinul secol de dupa Cristos, iar bisericile dedicate lui au inceput sa fie frecventate de bolnavi si suferinzi.  Ingerul a fost invocat de asemenea ca poteguitor al marinarilor din Normandia (faimoasa manastire Mont-Saint-Michel de pe coaste nordica a Frantei ii poarta numele) si este amintit in Franta ca spiritul ce i-a dat Ioanei D'Arc, eroina national al Frantei, curajul de a-si salva tara de englezi in timpul razboiului de o suta de ani. Renumele sau a ramas intact peste veacuri, astfel ca, in 1950, papa Pius XIII l-a numit patron al politistilor. Ingerul Mihail este considerat de asemenea a fi cel care i-a anuntat Fecoarei Maria moartea, spunind despre el insusi ca este "maret si minunat".

Numele sau înseamna, în traducere româneasca, Cel care este asemenea lui DUMNEZEU                              Atât în unele texte biblice cât si în cele care le sunt posterioare lor, Arhanghelul Mihail este considerat a fi cel mai important dintre toti Arhanghelii. Acest aspect este mentionat atât în traditia crestina cât si în cea ebraica si islamica. Fiind un protector divin prin excelenta, Arhanghelul Mihail este apelat adeseori de Biserica si de comunitatea crestina ca sa apere de rau. Nu este deloc întâmplator ca în Apocalipsa lui Ioan, Arhanghelul Mihail împreuna cu îngerii sai, sunt descrisi ca fiind în lupta cu balaurul (forta satanica) si cu demonii (îngerii decazuti) care sunt subordonati acestuia, iar deznodamântul acestei lupte este ca acest balaur al abisurilor infernale a fost azvârlit sub pamânt împreuna cu îngerii întunericului (demonii) care-l slujeau.Tocmai din aceasta cauza, Arhanghelul Mihail este reprezentat cel mai adesea în iconografia crestina luptându-se si biruind un balaur. Mihail este adeseori înfatisat cu aripi puternice, foarte mari, si cu Sabia Dreptatii, de un albastru stralucitor, o sabie de foc, care arde, care radiaza caldura si stralucirea Luminii Divine. În perioada Renasterii, el apare ca un tânar puternic si chipes, îmbracat într-o splendida haina, purtând sabie, scut si lance, iar în alte reprezentari este cel care tine Balanta Dreptatii.Atunci când ne apare în chip de Cel ce cântareste sufletele, Mihail este înfatisat tinând în mâna o scala a dreptatii sau o balanta în care, pe fiecare platan, se afla câte un mic trup gol, reprezentând sufletele: cele acceptate au de obicei mâinile împreunate într-un gest de recunostinta, iar cele pacatoase exprima groaza în privire si atitudine.El este atunci înarmat cu o lance sau cu o sabie, amândoua fiind în realitate simboluri ale discernamântului spiritual care învinge pâna la urma orice rau. Instrument al adevarului în actiune, sabia este simbolul puterii, al fortei lucide a spiritului, uneori singurul mijloc de a rezolva o problema sau de a atinge un rezultat durabil. Sabia lui Mihail este focul purificator al adevarului care învinge fortele raului, ale întunericului, care transforma energiile negative în energii pure, divine, aducatoare de viata. Nimeni nu îl poate învinge pe cel ce tine în mâna sabia Divina a Dreptatii, simbol al credintei putere. Lama si garda sabiei se îmbina în forma de cruce, semn al înfaptuirilor sale consacrate Sfintei Treimi.
Arhanghelul Mihail (lat. Sanctus Michael Angelus; fr. Monseigneur Saint Michel; it. San Michele, Sammichele) este cel pe care Dumnezeu l-a însarcinat sa-i alunge din rai pe Satana si pe ceilalti îngeri razvratiti. Mihail este un luptator pentru dreptate si adevar. Cu sabia lui de Lumina, el taie legaturile malefice si îi protejeaza cu caldura luminii sale pe toti cei care trebuie aparati de fortele întunericului. Toate trasaturile sale si orice tip de interventie în relatia dintre om si Divinitate îsi au izvorul în capacitatea si natura sa razboinica, de luptator în slujba binelui si a Luminii.Sarcina lui acum este dubla: cea de sfânt protector al Bisericii pe Pâmânt si de Stapân al sufletelor mortilor. El hotaraste, în functie de meritele lor, ca cei buni sa mearga la Dumnezeu, iar cei rai si ticalosi, în iad.


                       Arhanghelul Gabriel

Gabriel este mesagerul Cuvântului lui Dumnezeu. Numele lui înseamna „ Dumnezeu este puterea mea”. El este cel care le aduce la cunostinta misterul reîncarnarii sufletelor care urmeaza sa se nasca si ne instruieste pe noi toti în ceea ce priveste înzestrarile si menirea noastra spirituala în aceasta lume. El este protectorul copiilor si are grija de copilul din sufletul fiecaruia dintre noi, oricând cresterea sa este împiedicata, ori este ranit si are nevoie de iubire. El este cel care ne ajuta sa trezim acest copil interior cu ajutorul cuvintelor pline de iubire si tandrete.
Mâna lui protectoare este mereu prezenta pentru a ocroti ceea ce este natural si pur în noi. În toate religiile, Gabriel este considerat ca fiind cel mai important mesager divin. El este neobosit în a transmite Cuvântul lui Dumnezeu acelora care îl vor asculta si vor respecta esenta divina din ei însisi. El mai este cunoscut ca fiind si Ambasadorul Umanitatii, Îngerul  Revelatiilor, Cel ce daruieste vestile bune, judecata si compasiunea divina. El este un Înger al Bucuriei si Spiritul Adevarului. Gabriel ne ajuta sa descoperim întelepciunea chiar pornind de la corpurile noastre fizice si sa ne cunoastem valorile personale. El respecta individualitatea fiecarei fiinte. Tot el este cel care ne ajuta sa ne respectam principiile personale, onorându-ne calitatile proprii. El ne ajuta sa avem curajul sa traim bazându-ne pe adevarata cunoastere din noi însine care respecta abilitatile noastre divine. Gabriel ne ajuta de asemenea sa reusim sa ne descoperim propriile noastre calitati si astfel sa le manifestam.Darul cel mai important pe care ni-l ofera Gabriel este acela de a ne ajuta sa devenim mai puternici si de a ne face mai constienti de faptul ca fiecare dintre noi avem propria noastra contributie în trezirea umanitatii la spiritualitate, prin simplul fapt de a ne manifesta noi însine asa cum suntem cu adevarat. El ne ajuta sa descoperim adevarul în situatiile în care exista un conflict între ceea ce stim noi ca este corect si ceea ce este reprezentat ca fiind a fi adevarat. El ne ajuta sa descoperim ceea ce este real în orice situatie în care e necesar sa apelam la intuitia noastra. Gabriel lumineaza calea spre adevarul din inimile noastre, si ne ajuta sa descoperim care este calea cea mai potrivita de urmat pentru noi. 
Arhanghelul Gabriel este vestitor al dumnezeiestilor taine. În limba ebraica, Gabriel  semnifica "Dumnezeu este puterea mea". Este îngerul Bunei Vestiri, al reînvierii, al compasiunii, al pedepsei divine, al mortii si al revelatiei divine. De asemenea, el este considerat a fi guvernatorul Paradisului. El este mentionat de mai multe ori în Biblie, de fiecare data ca un mesager care aduce vesti importante.Arhanghelul Gabriel este înger al darurilor, al intuitiei, al clarviziunii si al calatoriilor astrale. Misiunea sa legata de omenire este în principal aceea de a selecta suflete din Rai pentru încarnare si de a le informa despre ceea ce trebuie sa stie pe Pamânt. El restaureaza viata si lumina în aspectele neclarificate ale vietii si faciliteaza comunicarea între oameni. 
El ne ajuta sa cultivam adevarul în viata noastra, sa ne respectam individualitatea, sa  ascultam intuitia si vocea noastra interioara. Toate religiile îl preamaresc pe Gabriel ca mesager divin al Creatorului. Neobosit, el împarte cuvântul lui Dumnezeu acelor care au regasit în ei însisi drumul catre El. Cu ajutorul Arhanghelului Gabriel ne putem descoperi potentialul corpului nostru fizic si a realitatii noastre individuale. El ne ajuta sa avem încredere în puterea noastra, sa o utilizam pentru a ajunge la Dumnezeu. Cea mai importanta misiune a sa este aceea de a ne ajuta sa îngrijim puterea si convingerea astfel încât sa devenim la rândul nostru purtatori ai mesajului divin pentru ceilalti oameni.
Arhanghelul Gabriel sustine capacitatea omului de a putea descoperi frumusetea din el însusi si capacitatea de a simti pe deplin bucuria în toate aspectele vietii. El ne însoteste pe drumul nostru catre Lumina si ne rasplateste cu darurile sale ori de câte ori, cu aspiratie, efort si perseverenta, mai urcam o treapta pe scara evolutiei."
                                                               http://angelinspir.ro/  SURSA


               LA MULTI ANI ! PENTRU TOTI CU ACESTE NUME


2 comentarii:

  1. superb articol..mai ales ca pt mine,aceasta zi are o mare semnificatie..te pupacesc si iti multumesc..

    RăspundețiȘtergere
  2. Gandesc si afirm ca imi e dor de tine..kisses..

    RăspundețiȘtergere

ARATA CE GANDESTI ...