joi, 14 iunie 2012

DESPRE .......... TIMP !


                              
                                                                                MOTTO
                                                “Timpul este cel mai bun profesor.
                                             Din pacate,el isi omoara toti elevii.”
                                                           Hector Berlioz
„..........Avem timp sa privim norii, reclamele sau un accident oarecare,
avem timp sa ne-alungam intrebarile, sa amanam raspunsurile,
avem timp sa sfaramam un vis si sa-l reinventam,
avem timp sa ne facem prieteni, sa-i pierdem,
avem timp sa primim lectii si sa le uitam dupa-aceea,
avem timp sa primim daruri si sa nu le-ntelegem.
Avem timp pentru toate………
O.PALER  „ AVEM TIMP ‘’
„.......Fa-ti timp, ca esti de multe mistere-nconjurat!
Fa-ti timp cu orice taina sau adevar sa stai,
Fa-ti timp, caci toate-acestea au inima, au grai!
Fa-ti timp s-asculti la toate, din toate sa inveti,
Fa-ti timp sa dai vietii adevaratul sens!
Fa-ti timp, ACUM! .......... ‘‘R. KIPLING „ FA-TI TIMP ‘‘
ACESTE POEZII  NE INDEAMNA SA LUAM AMINTE LA IREVERSIBILUL.......TIMP, DAR INTR-UN MOD PARADOXAL , TOTI FACEM MISTO DE EL SI PARCA DINTR-O INCONSTIENTA SE INTAMPLA UNEORI SA NE DORIM „SA TREACA TIMPUL MAI REPEDE „ “ Timpul obiectiv este cel măsurat de ceas şi acelaşi pentru toţi, iar timpul subiectiv se referă la diferite percepţii particulare ale timpului obiectiv şi poate fi diferit de acesta. Putem vorbi deci de timp biologic, fiziologic, psihologic, social, istoric, artistic, mitologic, informatic, etc.
Timpul biologic este determinat de ritmurile biologice ale fiinţelor. El diferă de la specie la specie, de la individ la individ. Un exemplu de timp biologic apare evident în cazul hibernării anumitor specii de animale. Ele practic ies din timpul obiectiv, îl suspendă, pentru a-şi relua viaţa în împrejurări favorabile, mai târziu.
Timpul fiziologic este considerat a fi timpul de vindecare a unei plăgi de exemplu. Studiile au arătat că la vârsta de zece ani timpul de vindecare a unei plagi este de cinci ori mai mic decât la vârsta de şaizeci de ani. Baza acestui timp este determinată deci de potenţialul biologic şi de vârstă.
Timpul psihologic este cel mai evident diferit de timpul obiectiv. Uneori o oră ni se pare că trece foarte încet şi alta foarte repede în funcţie de ceea ce facem şi de dispoziţia în care ne aflăm.”( Luminita MANOLE )
CU CEVA ........... TIMP  IN URMA AM VIZIONAT FILMUL “IN TIME “ UNDE SCENARISTUL NE PROVOACA SA MEDITAM CUM AR FI DACA , IN MOD REAL , IN LOC DE MONEDA  AM PLATI CU ..........TIMP , DIN TIMPUL NOSTRU ?


 „Este oarecum firesc ca oamenii sa isi doreasca ca universul sa se alinieze necesitatilor si dorintelor proprii „ ( ANDRADA )
ATAT DE FIRESC INCAT DOZA DE SUPERFICIALITATE , DE EGOISM , DE OPTIMISM INFANTIL , NE FACE SA CREDEM CA  TIMPUL  IN CEA MAI MARE PARTE A LUI ESTE CA UN SAC FARA FUND .
TRECUT–PREZENT-VIITOR = TIMP , DIN CARE PREZENTUL ESTE STAREA CONCRETA !
NU VREAU SA AM LA MASA MEA , OAMENI CARE SPUN :” MA PLICTISESC „ PENTRU ACESTIA VALOAREA TIMPULUI NU ESTE DEFINITA .
 NU ESTE NEVOIE SA FII SAVANT PENTRU A REALIZA CA DIN TIMPUL  NOSTRU DORMIM , MUNCIM SI ...........ASTEPTAM . DE NOI DEPINDE CUM SIMTIM CA TRECE TIMPUL , DE NOI DEPINDE CE SIMTIM SI CAT SIMTIM IN ACEST ........TIMP .
Era odata o insula, unde traiau toate sentimentele si valorile umane:
Buna Dispozitie, Tristetea, Intelepciunea, si ca toti ceilalti, Iubirea.
Intr-o zi sentimentele fura anuntate ca insula sta sa se scufunde, si isi pregatira navele si plecara. Doar Iubirea ramase pana in ultimul moment.Cand insula fu pe punctul sa se scufunde, Iubirea decise sa ceara ajutor.Bogatia trecu pe langa Iubire cu o barca luxoasa si Iubirea ii zise: 'Bogatie, ma poti lua cu tine?''Nu te pot lua, caci e mult aur si argint in barca mea si nu am loc pentru tine.' Iubirea atunci se hotara sa ceara ajutorul Orgoliului care trecea pe-acolo intr-o superba nava, 'Orgoliu, te rog, ma poti lua cu tine?','Nu te pot ajuta, Iubire...' raspunse Orgoliul, 'aici e totul perfect,
mi-ai putea strica nava'. Atunci Iubirea intreba Tristetea, care trecea pe langa ea'Tristete, te rog, lasa-ma sa vin cu tine ','Oh Iubire' raspunse Tristetea, 'sunt atat de trista incat trebuie sa stau singura'. Chiar si Buna Dispozitie trecu pe langa Iubire, dar era atat de multumita incat nu auzi ca il striga.Dintr-o data o voce spuse: 'Vino Iubire, te iau cu mine 'Era un batran cel care vorbise. Iubirea se simti atat de recunoscatoare si plina de bucurie incat uita sa il intrebe pe batran cum il cheama. Cand sosira pe tarm, batranul pleca. Iubirea isi dadu seama cat de mult ii datora si intreba Cunoasterea: 'Cunoastere, imi poti spune cine m-a ajutat?''Era Timpul' raspunse Cunoasterea. 'Timpul?' se intreba Iubirea, 'Dar de ce tocmai Timpul m-a ajutat?'Cunoasterea,plina de intelepciune, ii raspunse: 'Pentru ca numai Timpul e capabil sa inteleaga cat de importanta e Dragostea in viata'.
IERTARE  VA CER CA AM FACUT SA VA PIERDETI ............ TIMPUL CITIND ACESTEA !
                                     DIEM PERDIDI !12 comentarii:

 1. ce poveste frumoasa...
  da...timpul...
  oare noi il traim pe el sau el ne traieste pe noi?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ESTE LA ALEGEREA NOASTRA CA NOI SA STAPANIM TIMPUL SAU EL SA NE FIE STAPAN .
   CRED CA PLANETELE S-AU ASEZAT INTR-UN FEL ANUME PENTRU CA ........ "DESPRE TIMP" AM VAZUT CA AI O POSTARE SI MAI SUNT CEL PUTIN 2-3 CARE AU SCRIS DESPRE DOMNUL " TIMP "

   Ștergere
 2. ar trebui sa ne facem timp pentru orice moment si sa nu lasam nimic sa treaca pe langa noi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. UNUL DIN PUTINELE MOMENTE CAND NU O SA SPUN " DE CE TREBUIE ?" PENTRU CA DA , TREBUIE "sa ne facem timp pentru orice moment si sa nu lasam nimic sa treaca pe langa noi " !

   Ștergere
 3. Trece vremea..Si ,intr adevar ,uitam de tot ce este important..Uitam sa fim fericiti,ne grabim spre viitorul -ce devine ulterior,alt timp pierdut..Nu mai vreau sa pierd momente..ci doar sa le traiesc..Carpe diem!..Multumesc pentru TIMPUL acordat mie..:)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. MA BUCUR PENTRU TINE ! VREAU SA CREZI IN ACEST " CARPE DIEM " !
   CU PLACERE ......... :)

   Ștergere
 4. Se pare ca am fost in acelasi gand in legatura cu tema. Asa e timpul isi omoara toti profesorii...Imi place ce ai scris despre timp...tu ai fost mai inspirat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. IN ACEASTA PERIOADA AM OBSERVAT CA AM FOST MAI MULTI PREOCUPATI DE ACEST " TIMP" .
   SUNT FLATAT CA TI-A PLACUT , CAT PRIVESTE INSPIRATIA ... TOTI AU AVUT PARTE IN MOD CONSISTENT DE EA .

   Ștergere
  2. Timpul nu ma prea place...am mereu probleme cu el, ca si multi alti de alfel.

   Ștergere
 5. ALT-OM nu m-am putut abtine sa nu-ti trimit o leapsaa, pentru ca eu cred ca persoanele care le urmaresti postarile cu drag ar fi bine totusi sa stiu ce urmaresc.

  RăspundețiȘtergere
 6. Timpul este ucigasul perfect, suntem tineri si credem ca avem timp sa facem tot ce ne dorim, dar cand nu ne asteptam timpul ne loveste si ne spune "nu mai ai cand sa faci toate astea, grabeste-te!". E usor de spus ca trebuie sa profitam de orice clipa, din pacate cu greu se intampla asta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. NU ESTE ASA USOR , DAR .........DE NOI DEPINDE CUM SIMTIM CA TRECE TIMPUL , DE NOI DEPINDE CE SIMTIM SI CAT SIMTIM IN ACEST TIMP SI PE BUNE CA TINE DOAR DE NOI !

   Ștergere

ARATA CE GANDESTI ...