sâmbătă, 29 decembrie 2012

DESPRE .......... RABDARE !





“Mai devreme sau mai târziu lucrurile se vor aranja de la sine. Nu e nevoie să le aranjezi tu; nu trebuie decât să te pui pe tine în ordine… De îndată ce tu eşti în ordine, întreaga lume e în ordine. De îndată ce tu eşti în armonie, întreaga lume e în armonie!”- Osho
RABDAREA ESTE UN AMESTEC DE  SPERANTA , CREDINTA , INCREDERE , CARACTER SI.......EXPERIENTA .
 In fiecare seara mergem la culcare neavind nici o dovada ca dimineata ne vom trezi. Totusi punem alarma sa sune. Asta inseamna speranta.
„Intr- zi toti toti oamenii dintr-un sat s-au strans sa se roage sa vina ploaia. Nu mai un copil a venit cu umbrela. Asta inseamna credinta.”
 „Un copil cind il arunci in aer, el rade pentru ca stie ca il vei prinde. Asta inseamna incredere.”       
Caracterul constă în tăria hotărârii cu care cineva vrea să facă ceva şi pune acel ceva în execuţie.” Immanuel Kant
 „Experienţa nu este ceea ce ţi se întâmplă; este ceea ce faci cu ce ţi se întâmplă.”Aldous Huxley 
MULTE SITUATII DIN VIATA NOASTRA FAC APEL LA RABDARE , DAR NU MEREU AVEM , PANTRU CA VREM TOTUL SI CAT MAI REPEDE , PENTRU CA AVEM  LACOMIE , PENTRU CA NU INTELEGEM  MOTIVAREA .....
SUNTEM INZESTRATI CU RABARE ? STITI , DE LA PARINTI PRIMIM IN PRIMII ANI DE VIATA UN FEL DE EDUCATIE , CARE DE CELE MAI MULTE ORI , PERPETUA  PE CEA PRIMITA DE EI ,  IAR DIN ACEASTA EDUCATIE LIPSESTE IN MULTE CAZURI  LECTIA DESPRE RABDARE .
EGO-UL NOSTRU ESTE HRANIT SI STIMULAT INCA DE MICI COPII SI ASTA NE AFECTEAZA ,VALOAREA NOASTRA  UMANA SE ALTEREAZA ZI DE ZI PENTRU CA FACEM TOT FELUL DE LUCRURI INUTILE GRABIND SA SE „IMPLINEASCA „ DORINTELE .
UNEORI CATEVA SUTURI ZDRAVENE IN PARTEA DORSALA PRIMITE DE LA VIATA FACE SA CONSTIENTIZAM CA A AVEA RABDARE ESTE UN FAPT POZITIV IN VIATA NOASTRA .
TRAIM IN TRECUT , TRAIM IN VIITOR ,CAND FRUMUSETEA VIETII ESTE DATA DE TIMPUL PREZENT.
„ Un om cu mare faima avea un servitor cu un chip hidos si cu o fire nesuferita. Nu putea primi nicio porunca fara sa se manie, se purta grosolan la masa, nu-si facea treaba cum se cuvine, se impiedica de oaspeti si-si lasa stapanul sa rabde de sete. Nici ca-i pasa de mustrari si dojeni, care nu faceau, oricum, decat sa inrautateasca lucrurile. In timpul noptii, casa rasuna de pasii lui grei si de zgomotul vaselor sparte. I se intampla sa arunce gainile in fantana si sa puna manunchiuri de vreascuri in mijlocul drumului pe unde urma sa treaca stapanul sau. Nu te puteai bizui pe el cu niciun chip.Niste prieteni ai stapanului l-au sfatuit sa se descotoroseasca de servitorul cel nesuferit si sa caute altul.
- Dar de ce? a raspuns stapanul, zambind. Ii datorez servitorului meu o adanca recunostinta, pentru ca m-a ajutat sa ma indrept. M-a invatat ce inseamna rabdarea, si continua sa ma invete asta in fiecare zi. Iar aceasta imi ingaduie sa trec mai usor peste toate necazurile vietii.”
„Cum sa înteleaga asteptarea cei care n-au trait-o decît în ratii mici? Pe ei nu-i intereseaza decît sa apese pe accelerator, privind fix în fata. Atît. Nimeni n-are timp de pierdut. Nimeni n-are timp pentru altul. Nu exista decît cursa fiecaruia. Restul nu conteaza. În schimb, pentru mine asteptarea e un cuvînt si întelept si teribil. De ce întelept? Pai sigur ca este. Cînd nu mai poti face nimic, cînd te simti ca o gînganie în pumnul destinului, nu zici: sînt disperat; zici: astept. Va veni, nu va veni ce astepti, nu se stie. Important e ca astepti.” OCTAVIAN PALER – Viata pe un peron
RABDAREA INSEAMNA SA MERGI PE ACEL DRUM CE DUCE CATRE CEEA CE DORESTI , NU SA ALERGI , PENTRU CA NU STII CAT TINE DRUMUL , DOAR CONTINUA ASA , MERGI  NU ALERGA ! ! !


6 comentarii:

  1. foarte frumos ai scris. multumesc :)sa ai rabdare pentru toate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am mai trecut de mult pe la tine...
    Stii, in Biblie scrie ca''rabdarea aduce cu ea incercarea,'' imi place sa ma rog sa am rabdare, sa fiu mai rabdatoare, dar sunt constienta ca incercarile vietii ne fac mai rabdatori si Dumnezeu este cel care ne ajuta...nu noi suntem cei care dobandim acest dar atat care este pe cale de disparitie in viata noastra.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. BUNUL NE DA LA NASTERE MULTE , IAR NOI SUNTEM "ADMINISTRATORII" , DE FIECARE DEPINDE CUM ISI GESTIONEAZA ( MARESTE = SCADE ) CEEA CE A PRIMIT ....

      Ștergere
  3. Rezonez in totalitate cu ideile tale.
    O clipa de rabdare te poate salva de la un dezastru, un moment de nerabdare poate provoca o nenorocire.Avem practic trei lucruri de invatat: simplitate, rabdare, compasiune. Acestea sunt comorile cele mai pretioase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SIMPLITATEA , RABDAREA , COMPASIUNEA SUNT COMORI , IAR CINE LE ARE ESTE UN OM ...... BOGAT !
      MULTUMESC PENTRU ACEASTA TRECERE .....

      Ștergere

Spune ce gândești, gândește ce spui :