luni, 25 februarie 2013

DESPRE DREPTUL LA ........ FERICIRE !




A FI FERICIT , SA ITI DORESTI SA FII FERICIT ESTE DESTUL DE DIFICIL , ESTE O ALEGERE CE NU O FAC MULTI .....“ Oamenii aproape intodeauna aleg cele mai usoare lucruri – si a fi nefericit este foarte usor. Nu necesita nici un talent sa fii nefericit. Ati observat? A fi fericit este un mare talent. Inteligenta deosebita, constienta deosebita – trebuie sa fii aproape un geniu sa fii fericit. Sa fii nefericit nu trebuie nimic. Chiar si oamenii stupizi sunt nefericiti. Nu trebuie nimic.”-OSHO
DREPTUL LA FERICIRE NU TI-L DA CINEVA , NU TE ASTEPTA SA SE INTAMPLE ASTA , PENTRU CA FERICIREA ESTE INDIVIDUALA SI ASTA TE POATE CATALOGA FOARTE DES  INTR-O FIINTA EGOISTA , DAR ACEST DREPT  IL ARE FIECARE  SI CU CAT O SA NE „VEDEM” MAI MULT DE FERICIREA NOASTRA AVEM SANSE MARI DE A „POLENIZA” SI PE CEI DIN JURUL NOSTRU .
MOMENTELE DE FERICIRE SUNT SUBIECTIVE DE CELE MAI MULTE ORI , UNII SUNT FERICITI PENTRU CA SE TREZESC DIMINEATA , ALTII DATORITA CELOR CARE SUNT LANGA EI IN PAT, TOATE MOTIVELE  INDUC O STAREA DE CONFORT A INTREGULUI DIN CARE FACEM PARTE .
“Ferice de cei ce canta,chiar daca suna fals,de cei ce danseaza,chiar daca nu stiu pasii,de cei care cad,iar apoi se ridica. Ferice de cei ce nu invata pentru note,de cei ce sufera zambind,de cei ce observa florile prafuite ce cresc in mizeria de la coltul trotoarului,de cei ce plang gratie dragostei,si nu singuratatii....de cel ce descopera o carte buna,...de cei ce fac cadouri,....de cei carora le place compania propriei lor persoane,...de cei ce mananca fara sa numere caloriile,....sau sa priveasca la ceas. Ferice de cei ce nu uita ca viata e una singura……..”
DREPTUL LA …….. FERICIRE ESTE REZULTATUL  UNUI CASTIG DIN RAZBOIUL DAT  CU TINE !

12 comentarii:

  1. foarte frumos ai scris. multumesc :) polenizezi :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Avem dreptul la fericire, avem dreptul de a fi egoisti.Dar fericirea nu poate fi si melancolia de a fi trist? Hugo era de aceasta parere.

    RăspundețiȘtergere
  3. DUPA NENEA HUGO , FIECARE ISI CULEGE FERICIRE DE ACOLO DE UNDE O SEAMANA ......
    MELANCOLIA DE A FI TRIST ? CRED CA NENEA HUGO A SPUS ALTFEL :)
    ASA CUM SPUNEAM , MOMENTELE DE FERICIRE SUNT SUBIECTIVE , IAR SUBIECTII ....... " COLORATI " !
    LA LUPTA ! SA PORNIM LA LUPTA :) !

    RăspundețiȘtergere
  4. Conceptul de fericire este vast si are multe sensuri ,insa toate se refera la cautarea unui sens al vietii, astfel incat fericirea este egala cu intelegerea problematicii sensului vietii. Nu degeaba maxima socratica "Cunoaste-te pe tine insuti".
    Asadar, cea mai buna cale de a dobandi dreptul la fericire este, cum ai spus si tu, "sa castigam razboiul dat cu noi insine", adica sa ne autocunoastem.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. CAND REUSIM SA NE CUNOASTEM STIM CE NE FACE BINE SI CE NE FACE RAU .......

      Ștergere
  5. P.S. Am sters din greseala comentariul tau la articolul "Femei si barbati" si era chiar interesant ! :))

    RăspundețiȘtergere
  6. frumos ai scris.. oricine are dreptul la fericire dar multi aleg sa o respinga.

    RăspundețiȘtergere
  7. Fericirea e intotdeauna subiectiva, iar unii o inteleg gresit, calcadu-i in picioare pe toti pentru a o obtine si altii se multumesc cu prea putin. Eu cred ca primul pas spre fericire este sa facem pace cu noi insine si sa ne acceptam toate trairile, iar apoi, fericirea, vine de la sine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Fericirea e intotdeauna subiectiva " SI MEREU VA FI ASA ....... REZULTATUL EI ESTE SA DEVII UN OM MAI STRALUCITOR !
      FERICIRE ESTE REZULTATUL UNUI CASTIG DIN RAZBOIUL DAT CU TINE SI DA , POTI SA FACI SI VICTIME , DAR DE AICI PANA LA AI "CALCA IN PICIOARE " TINE DE .... CARACTERUL SUFLETULUI .

      Ștergere

Spune ce gândești, gândește ce spui :