luni, 9 ianuarie 2012

DESPRE ......... PREJUDECATI


PREJUDECÁTĂ, prejudecăți, s.f. Părere, idee preconcepută (și adesea eronată) pe care și-o face cineva asupra unui lucru, adoptată, de obicei, fără cunoașterea directă a faptelor;
M-AM FERIT SA AM EU SI IN PREAJMA MEA FIINTE CE PUN ETICHETE , CE JUDECA , CE SINT LIMITATE .......
EXISTA O FABULA A LUI ANTON PANN „HAINA MAI MULT E PRIVITĂ
DECÂT PERSOANA CINSTITĂ „  CARE IN FOND TOT DESPRE PREJUDECATI VORBESTE .
ZILELE TRECUTE AM AUZIT UN COMENTARIU LA ADRESA UNEI FIINTE , FACE CE EI AI PLACE , DAR IN LIMITAREA LOR MULTI ARUNCA CU PIATRA  SI ASA AU ARUNCAT SI INTR-O ALTA FIINTA , CARE ARE CATEVA TATUAJE :) .
UNDE TRAIM ??? SA POTI AVEA ASEMENEA PREJUDECATI , CA ESTE VOPSIT IN CAP IN CULORILE CURCUBEULUI , CA ARE PIERCINGURI LA GREU .........
CEI CARE AU PREJUDECATI SINT IN GASCA , NU AI SA GASESTI PE UNUL CARE ARE UN TATUAJ SA SPUNA CEVA DE ALA CARE ARE CREASTA . NU VORBESC DOAR DE  PREJUDECATA IN CEEA CE  PRIVESTE „ DERANJUL” VIZUAL , DACA TE  BAGI INTR-UN COSTUM  DE „ FIRMA”  S-A TERMINAT POVESTEA .
BUNNN ! CU ASTA AM TERMINAT , AAAAAAAA MI-AM AMINTIT DE O PREJUDECATA  REFERITOARE LA TATUATI : SINT FOSTI PUSCARIASI ! ( ASTA ESTE TARE , AM FOST INTREBAT DE CATEVA ORI :):):) ).
ESTE ATAT DE MULT LOC PE ACEST PAMINT ! SE SPUNE CA ACTIUNILE UNUIA SA NU DEREANJEZE PE CELALALT , SANT CAZURI CAND UNII AU NEVOIE DE AJUTOR , DAR NU PRIMESC PENTRU CA PREJUDECATA INVINGE , IN LOC SA IL AJUTI , DACA POTI , SPUI : „ DA-TE DRACU ” DE ....... HOMOSEXUAL , TATUAT , DROGAT , PLETOS , ETC .
STEREOTIPURI „ DOBANDITE ” DIN MOSI- STRAMOSI ,  JUDECAREA DUPA APARENTE ......
SINT UNII OAMENI CARE FAC ANUMITE LUCRURI DIN PLACERE ,  CEI „ NORMALI” NU LE FAC , VISEAZA LA ELE , DAR  AU UN TUPEU NESIMTIT SA ACUZE .
O „AMINTIRE”  IMI SPUNEA CA SINT DOUA CATEGORII DE OAMENI DIN PUNCT DE VEDERE SEXUAL : UNII CARE „ O FAC ” SI RECUNOSC ASTA , ALTII CARE „ O FAC ”
SI NU RECUNOSC ASTA „......
 „Una din prejudecăţile lumii noastre este de a pune eticheta, de a clasifica totul; oamenilor li se pare că au şi înţeles ceea ce au clasat. - OCTAVIAN PALER ”
PREJUDECATILE POT FI FRUSTRARI ?
AI FOST JUDECAT , DISCRIMINAT DE CEI CU  PREJUDECATI ?




21 de comentarii:

  1. 1. De curiozitate, tatuajele sunt ale tale?
    2. Loc pe pamant este, dar se pare ca nu pentru toata lumea. Desigur mai exista prejudecatile despre rasa, culoare dar astea intra la rasism, intr-adevar. Ma gandeam si eu la un tatuaj intr-un timp, dar ..prejudecatile parintilor, nu sunt de acord cu mine:)oricum, tatuajele ar trebui privite, nu ca niste simple desene, fiecare reprezentand ceva pentru persoana care il poarta, ci ca opere de arta. Prejudecatile au existat dintotdeauna si...o sa existe si de-acum incolo. Asta daca nu cumva generatiile care vin din urma, o sa le elimine de tot.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie imi plac tatuajele tale..si nu judec dupa "haine"..asa ca, imi esti un bunnnnnn prieten oricum ai fi..si tin mult la tine..fara ipocrizie si mai ales far' de prejudecati!

    RăspundețiȘtergere
  3. prietene...tatuajele sunt ok...:)) asa ca ...faptul ca daca arunci un costum e tine esti privit altfel asta o vad pe pielea mea in fiecare zi...toata lumea-ti zambeste si se poarta ok...suntem o tara de idioti si de idiferenti...si ne meritam al naibii de mult soarta....
    SA-TI AJUTE D-ZEU IN TOT CEEA CE FACI....fie ca dai de oameni intre oameni fie ca dai de monstrii cu chip de om....

    RăspundețiȘtergere
  4. ADELINA : NU DOAR TATUAJELE FAC SUBIECTUL PREJUDECATILOR .
    ASTEPT ACEA GENERATIE CARE SA NU FIE SABLONATA ...
    "Nu conteaza cât de lung am parul
    Mai presus e cât si cum gândesc.
    Nu e loc de noi în lumea voastra
    Nu-s din noi acei ce ne muncesc
    Si tin cont de cât de lung am parul
    Nu de cum si cât de mult gândesc."

    RăspundețiȘtergere
  5. BORGIA:LEOAICA MEA ...... SPUNE CEVA CARE NU ITI PLACE LA MINE SI " SE LUCREAZA " .
    MULTUMESC DIN TOT SUFLETUL MEU !

    RăspundețiȘtergere
  6. DEVILL : SA NU GENERALIZAM , TARA IN CARE TRAIM , OAMENII DIN EA ......... MAI SINT OAMENI .
    CE SOARTA AVEM , DE O MERITAM ?
    EU NU AM UN COSTUM DE RAS SI NICI NU IMI PLACE SA MA BAG INTR-UN COSTUM DOAR DE DRAGUL APARANTELOR .
    SA NE AJUTE BUNUL PE TOTI ! ABSOLUT TOTI !

    RăspundețiȘtergere
  7. ALT-OM : toti suntem complici la ceea ce se intampla...de la primul pana la ultimul...de aiai ne meritam soarta....pentru ca avem puteresa sa schimbam lucuruile dar nu o facem....gasim motive, gautam pretexte...ne dezumanizeaza gandul ca eu nu am si altul are...si ne place al dracului de mult zicala cu "capra vecinului" ....o natie de idioti...aia suntem....

    RăspundețiȘtergere
  8. Deci tot idioti suntem..plini de idei,sa inteleg..

    RăspundețiȘtergere
  9. B : DA..TOTI..FARA NICIO EXCEPTIE...Eu poate ocup un loc fruntas...B...nu te enerva...aciditatea ta nu ti-o manifesta cu mine....te rog...

    RăspundețiȘtergere
  10. DEVILL : PAREREA ASTA O AI DESPRE TOTI OAMENII DRAGI DIN JURUL TAU ??? TRIST .....
    OAMENII DIN JURUL MEU NU SANT ASA , EU AM PUTEREA SA ALEG CU CINE STAU LA "MASA "

    RăspundețiȘtergere
  11. BORGIA OAMENII CU IDEI SINT .... PRACTICI ,LASA IDIOTII SA CANTE LA ALTE MESE :)

    RăspundețiȘtergere
  12. ALT-OM : DA SUNTEM O NATIE DE IDIOTI..SUPUSI UNUI SISTEM CE NU TE LASA SA RESPIRI..CE-TI OMOARA MADULARELE DE DIMINEATA PANA SEARA...UITI CINE ESTI...UITI SA MAI ZAMBESTI...MUNCESTI CA UN NEVOLNIC...DOAR SA TE INTRETII....GANDESTE-TE BINE...NU?...
    Lasa-ma omule cu puterea de a alege cu cine stai la masa...ca nu asta era ideea...care ar FI IDIOTII CARE CANTA LA ALTE MESE??

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ALT-OM...nu te fac IUDA...pentru ca nu stiu daca mi-ai fost vreodata sincer "prieten" asa cum spuneai...dar...asta-i viata....

      Ștergere
    2. AM VRUT SA FIU DAR ...... ASA ESTE ,ASTA-I VIATA !
      IMI REZERV DREPTUL SA ALEG CU CINE STAU LA MASÄ .
      SINCERITATEA ..... PUSA LA INCERCARE PRIN CE ?
      RAMAI UN OM SINCER IAR EU .... ASA CUM STIU CA SINT !
      TOATE CELE BUNE !

      Ștergere
    3. nu inghit pe nemestecate...te diger greu...si trebuie sa refulez..PRIETENE....

      Ștergere
    4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  14. Esti cam lamer domnu EA ... contul e activ in continuare si ma tem ca cei ce te citesc nu te-au "citit" prea bine. Ceri mult prea multă importanță pentru cine te crezi a fi și o pretinzi de la cei care ți-au fost sau au mai rămas amici ... Mai ai doar 2 membri care te citesc și cred că se vor lămuri repede despre tine.
    Dacă ar fi hackerit cu adevărat contul tău ... e clar că vorbim de contul google ptr că blogspot.com este cumpărat de mai mulți ani de google și cele 2 conturi sunt integrate 100%. Nu-mi spune tu mie că nu ai cum să-ți recuperezi datele de acces la contul google pentru că sunt cel puțin 3 metode diferite de a recupera contul și e clar că nu ai apelat la nici una dintre ele. Poate fi doar nepricepere din partea ta ... dar nu mai arunca vina aiurea și nu mai caracteriza iudă pe oricine a îndrăznit cu bun simț să-ți atragă atenția că realitatea este alta și că de fapt așa zisul hacker ai putea fi chiar tu.
    Ca să vezi că nu sunt un hacker (deși nu afirm că nu sunt) ai acces la fel ca toată lumea la profilul meu ... poți șterge acest comentariu și asta îmi va fi deajuns ca să-mi confirmi că tu ai fost cel care a creat iluzii puținilor tăi cititori.
    Refulează totuși în altă parte ... Have fun!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact cum anticipam...pentru o baucatica de "linguseala"..frumos...MAREANE...AI FACUT O FAPTA MEMORABILA...
      BAI FRATE..CINE VORBEA DE LINGUSEALA...
      TI-AI ASMUTIT LATRAII?? TU SINGUR NU ESTI IN STARE ALTULE??JALNIC..SI JOSNIC!!

      Ștergere
    2. Pentru tine prietenia este o lingușeală??? ... e clar ca nu știi despre ce vorbești. Sunt prieten cu AltOm de mult prea mult timp ca tu sa stii ce-i aia ... M-am simtit revoltat de modul cum pui problema într-o situație în care în mod cert AltOm nu are cum să fi fost ceea ce spui tu ... Știu că mă repet ... da cine buricul pământului te crezi tu ca eu și cu alții să-ți dăm atenție ???? Mergi în piață și protestează dacă nu-ți convine!

      Ștergere

Spune ce gândești, gândește ce spui :